17.12.2017.

Zahvalnica zakladi od humanitarne udruge “Od mene za tebe” na tradicionalnom turniru

Zaklada Novo sutra je 2016. godine donirala 300.000,00 kn humanitarnoj udruzi Od mene za tebe koja sredstva koristi za izgradnju RES parka u Antunovcu koji je namijenjen za djecu s posebnim potrebama ali i za svu ostalu djecu.

U organizaciji humanitarne udruge „Od mene za tebe“, 17. prosinca u osječkoj sportskoj dvorani Zrinjevac održano je već tradicionalno 8. izdanje humanitarnog turnira „Osam kafića“. Prihod turnira namijenjen je završetku uređenja Rehabilitacijsko-edukativnog senzoričkog parka u Antunovcu koji je namijenjen djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima. Zaklada Novo sutra je donacijom od 300.000,00 kn značajno financijski pridonijela izgradnji samog parka koji će, prema riječima predsjednika udruge Zorana Lackovića, biti završen do lipnja 2018. godine. U pauzi između utakmica, predstavnici udruge dodijelili su priznanja svim donatorima i dobrim ljudima koji su pomagali i koji će i dalje pomagati rad udruge.

Osim poznatih nogometnih imena poput Ognjena Vukojevića i Almira Turkovića, turniru su prisustvovali i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a nastup su kao i svake godine imala djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“.

Park je namijenjen prvenstveno djeci s posebnim potrebama,ali i svoj ostaloj djeci i korisnicima koji dolaze u pratnji. Osim što provode vrijeme na zraku, boravkom u ovom perivoju djeca kroz igru uče i vježbaju motoriku, spretnost, ali i druge vještine, kao što je jačanje osjeta mirisa, opipa ili vida, te snalaženja u prostoru uz svladavanja panike (labirint). Kroz mnoge radionice, posjetitelji i korisnici moći će stjecati i nova znanja kao što je prepoznavanje biljaka, ptica i malih ekosustava koje susreću u okolnoj prirodi.

Unutar perivoja smještene su i proizvodne površine: plastenici, povišene gredice i voćnjak, a sve je prilagođeno i korisnicima u kolicima. Perivoj je podijeljen u nekoliko fizički i vizualno odvojenih cjelina, koje zajedno čine perivojni sklop – dječje igralište, adrenalinski park, labirint, uresni dio s tematskim gredicama, nadstrešnicama i objektom, voćnjak, povišene gredice i plastenici. Samoodrživost imanja povećana je i s dodatnim proizvodnim poljoprivrednim površinama na kojima će se uzgajati ekološki prihvatljivi poljoprivredni proizvodi. Cijeli perivoja na taj način prerasta u centar za stjecanje znanja i vještina uz poseban pristup igri, učenju i radu.

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!