14.05.2024.

Zaklada Novo sutra uručila donacije u vrijednosti gotovo 50 tisuća eura

Osijek, 14. svibnja 2024. godine  – Zaklada Novo sutra, čiji je osnivač poduzetnik Pavao Vujnovac, podržala je projekte „Uključi me“, Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka donacijom u vrijednosti 29.705,00 eura te „Senzorna integracija djece s teškoćama u razvoju“ Udruge Spectrum iz Donjeg Miholjca donacijom od 20.000,00 eura, u sklopu donacijskog ciklusa Zaklade vrijednog 430 tisuća eura.

Projekt „Uključi me“ uključit će 60 djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja Osječko-baranjske županije koja će sudjelovati u bogatom pedagoškom, edukativnom, zdravstveno-rekreativnom i kulturno-zabavnom programu u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

Gradsko društvo Crvenog križa iz Osijeka provest će petodnevni program koji uključuje brojne elemente neophodne za rast i razvoj, ali i društvenu integraciju usmjerene na osnaživanje djece iz socijalno ugroženih obitelji. U sklopu programa provest će se i obuka neplivača, osim boravka i programa, donacija uključuje i nabavu potrebne opreme za djecu.

Donaciju je preuzela Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka koja je zahvalila na donaciji i istaknula: Prije svega zahvalni smo na ovoj donaciji, ovo će nam uvelike pomoći za provedbu našeg projekta ‘Uključi me’, koji ima cilj, baš kao što i naziv govori uključiti djecu u društvo i omogućiti im zanimljive i edukativne radionice. Važno je osvijestiti kako svi moramo imati pravo na to, a posebno djeca, stoga nam ovo uistinu puno znači. Hvala još jednom Zakladi Novo sutra koja je prepoznala našu namjeru da pokušamo svima pružiti priliku za kvalitetnu integraciju u društvo, a posebno onim najmlađima.

 

 

Donacija je uručena i Udruzi Spectrum iz Donjeg Miholjca koja će, pomoću donacije Zaklade, opremiti senzornu sobu koja će uvelike pomoći djeci s teškoćama u razvoju.  Djeca s teškoćama u razvoju s područja grada Donjeg Miholjca i šire okolice nemaju mogućnost terapija senzorne integracije, a najbliže dostupne senzorne sobe udaljene su minimalno 50 kilometara, a liste čekanja za početak terapijskih postupaka su velike. Osim nabavke materijala i prilagođavanja prostora, projekt obuhvaća i educiranje terapeuta te sve potrebne materijale za početak provođenja terapija.

Donaciju je preuzela predsjednica udruge Spectrum, Goranka Vrapčenjak koja je zahvalila na donaciji i istaknula važnost senzorne sobe: „Zahvaljujemo Zakladi Novo Sutra na donaciji koja će nam pomoći u opremanju senzorne sobe. Cilj senzorne sobe kod terapije djece s poteškoćama u razvoju je pružiti sigurno i stimulativno okruženje koje potiče razvoj senzornih sposobnosti kod djece, a vrlo je važno da priliku za terapije dobiju sva djeca, bez čekanja i otežanih uvjeta.

 

Upravitelj Zaklade, Davor Relatić uručio je donacije te naglasio važnost ovakvih projekata, posebno u manjim sredinama: Važno je da sva djeca imaju mogućnost za pedagoški, edukativni i kulturni program, ali i sve potrebne terapije, bez dugog čekanja i odlaska u druge gradove. Ovakvi projekti su uistinu hvalevrijedni i dobar primjer drugima, sretni smo što ih možemo podržati na ovaj način.

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!