09.12.2016.

Uspješno završena humanitarna akcija “Male ruke, velika djela”

Održana je velika završnica humanitarne akcije „Male ruke, velika djela“ kojom smo prikupili 240 tisuća kuna za nabavku mobilnog rendgen uređaja za dječji odjel Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zagreb, 9. prosinca 2016. – Sinoć je u Hotelu Westin u Zagrebu održana velika završnica humanitarne akcije Zaklade  Novo sutra „Male ruke, velika djela“ kojom smo prikupili 240 tisuća kuna za nabavku mobilnog rendgen uređaja za dječji odjel Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević kojim će se pružiti bolja i kvalitetnija dijagnostika malim bolesnicima oboljelim od najtežih zaraznih i infektivnih bolesti.

Sredstva su se prikupljala prodajom slika poslovnim partnerima, suradnicima i prijateljima tvrtki u sastavu ENNA grupe. Slike su izradila djeca iz Udruge za sindrom Down – Zagreb i humanitarne udruge “Od mene za tebe” iz Osijeka (štićenici centra Ivan Štark). Zaklada Vukovarsko novo sutra prethodno je financirala po jedan projekt ovih dvaju udruga. To su projekti „Rastemo zajedno“ Udruge za sindrom Down – Zagreb za programe integracije i rane intervencije osoba s Down sindromom te višeosjetilni perivoj namijenjen djeci s posebnim potrebama “Res park” u Antunovcu kod Osijeka udruge “Od mene za tebe”.

Štićenici ovih dviju udruga naslikali su 60 radova koje je Zaklada Novo sutra prikladno uokvirila i zatim, povodom Božića, pozvala svoje partnere da ih kupe. Slike su se prodavale putem web stranice Zaklade www.novosutra.hr od 3. do 8. prosinca 2016.

Zaklada Novo sutra osnovana je prije nepuna dva mjeseca i ovo su joj bila prva tri projekta. Zaklada ima tri područja djelovanja – humanost, baština i stipendije pri čemu će se posebna pozornost posvetiti upravo stipendijama.

Želja nam je pružiti priliku i potaknuti izvanredne mlade ljude kako im materijalni status ne bi bio ograničavajući faktor. Želimo potaknuti i pokrenuti pozitivne promjene u društvu.

Pavao Vujnovac, osnivač Zaklade Novo sutra na sinoćnjem domjenku.

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!