HUMANITARNA UDRUGA „OD MENE ZA TEBE“

Rehabilitacijsko-edukativno senzorički park u Antunovcu

300.000,00

Vrijednost donacije

Rehabilitacijsko-edukativni senzorički park u Antunovcu koji se proteže na gotovo 5000 kvadrata namijenjen je djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima, ali i svoj ostaloj djeci. Vrijednost donacije iznosi 300.000,00 kn.

Rehabilitacijsko-edukativno senzorički park je namijenjen prvenstveno djeci s posebnim potrebama, ali i svoj ostaloj djeci i korisnicima koji dolaze u pratnji. Osim što provode vrijeme na zraku, boravkom u ovom perivoju djeca kroz igru uče i vježbaju motoriku, spretnost, ali i druge vještine, kao što je jačanje osjeta mirisa, opipa i vida te snalaženja u prostoru uz svladavanja panike (labirint).

Posjetitelji i korisnici će kroz mnoge radionice moći stjecati i nova znanja kao što su prepoznavanje biljaka, ptica i malih ekosustava koje susreću u okolnoj prirodi. Unutar perivoja smještene su i proizvodne površine: plastenici, povišene gredice i voćnjak, a sve je prilagođeno i korisnicima u kolicima. Perivoj je podijeljen u nekoliko fizički i vizualno odvojenih cjelina koje zajedno čine perivojni sklop – dječje igralište, adrenalinski park, labirint, uresni dio s tematskim gredicama, nadstrešnicama i objektom, voćnjak, povišene gredice i plastenici. Samoodrživost imanja povećana je i s dodatnim proizvodnim poljoprivrednim površinama na kojima će se uzgajati ekološki prihvatljivi poljoprivredni proizvodi. Cijeli perivoj na taj način prerasta u centar za stjecanje znanja i vještina uz poseban pristup igri, učenju i radu.

Prema riječima predsjednika udruge „Od mene za tebe“, Zorana Lackovića, završetak radova na parku predviđa se u lipnju 2018.godine. Jako se veselimo 🙂 

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!