OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“

300.000,00

Vrijednost donacije

Kroz projekt nabavit će se oprema vrijedna 300.000,00 kn kako bi se nastavne i izvannastavne aktivnosti iz kemije, fizike, matematike, informatike i tehničke kulture podigle na viši nivo.

Osnovna škola Nikole Andrića iz Vukovara broji 200-injak učenika koji su trenutno „podstanari“ kod OŠ Antun Bauer zbog obnove njihove matične škole koju su jedva dočekali. Ta izmještenost iz svojih učionica ih nije omela u inicijativi za boljim i novim sutra te su u svoj projekt uključili i ostalih 5 osnovnih škola te 2 vrtića kako bi se podizanje svijesti o STEM području proširilo na sve osnovnoškolce i vrtićarce grada Vukovara.

Partneri na projektu su:

  • OŠ Mitnica,
  • OŠ Siniše Glavaševića,
  • OŠ Dragutina Tadijanovića,
  • OŠ Antuna Bauera,
  • OŠ Blage Zadre
  • Dječji vrtić 1
  • Dječji vrtić 2

Učenici u osnovnim školama će imati mogućnost pohađanja dodatne nastave i izvannastavnih aktivnosti iz STEM područja. To je poseban oblik nastave za učenike koji pokazuju interes za dodatnim učenjem i istraživanjem u kemiji, fizici, biologiji, matematici, informatici i tehničkoj kulturi. Svih 6 osnovnih škola na području grada Vukovara ovim projektom će dobiti svu adekvatnu opremu koja će im omogućiti najsuvremeniji i najkvalitetniji rad, a koju do sada nisu imali tj. bili u mogućnosti nabaviti u sklopu redovnog financiranja. Oprema koja se planira nabaviti koristiti će se u STEM području i biti će korištena interaktivno i interdisciplinarno u svim oblicima dodatne nastave i izvannastavnim aktivnostima u osnovnim školama na području grada Vukovara.

 

 

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!