Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

155.000,00 kn

Vrijednost donacije

Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije bi iznos od 155.000,00 kn iskoristilo za kupnju automobila koje bi bilo glavno prijevozno sredstvo članova društva i djelatnika Radio FM-a koji je osnovalo upravo društvo

Radio92fm radio je zajednice kojeg je osnovalo Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije. Uz radio program, pokretači su niza akcija i kampanja koje doprinose razvoju svijesti o osobama s invaliditetom, uklanjanju barijera i izgradnji boljeg, pristupačnijeg društva. Uz profesionalni novinarski tim, radio zapošljava osobe s invaliditetom i baza su volontera koji oplemenjuju njihov rad. U eteru su pet godina, prate sve važne događaje u našoj zajednici, a posebno su u fokusu teme vezane za OSI populaciju.

Njihov rad temelji se na suradnji i povezivanju, tako u eteru povezuju sve udruge, saveze i organizacije, a putem strema slušani su u Hrvatskoj i Europi. Na natječaj su prijavili projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici“ upravo kako bi njihov rad znatno približio, ubrzao, „oživio“ i unaprijedio automobil koji bi bio terensko-novinarsko vozilo. Osim toga, u zajednici su radio i udruga povezani, ponekad je novinar i vozač člana koji je teško pokretan – na taj način olakšavaju i pomažu jedni drugima kako bi stvorili bolje i pristupačnije društvo.

Zahvalu Zakladi Novo sutra što je prepoznala potrebu i angažman u zajednici uputio je predsjednik Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije, Željko Pudić, i istaknuo;

-Uz medijsko praćenje lokalnih događaja,  posebno dobar prijateljski i poslovni odnos imamo s udrugama diljem Hrvatske, članovi smo Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, sudjelujemo u aktivnostima krovnog Saveza i nizu akcija vezanih za OSI populaciju na nacionalnoj razini. Sva ova odredišta, zahvaljujući novom automobilu, su nam dostupnija. U našoj zajednici radio i udruga su povezani, ponekad je novinar i vozač člana koji je teško pokretan – na taj način olakšavamo i pomažemo jedni drugima kako bismo stvorili bolje i pristupačnije društvo.

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, Zagreb

Projekt „Upalimo svijetlo kad se život gasi”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!