Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

294.870kn = 39.135,97€

Vrijednost donacije

Udruga Mogu i sva djeca kojima je terapija konjima neophodna će vrijednom donacijom napokon dobiti natkriveno jahalište.

Udruga „MOGU“ Osijek kontinuirano provodi programe terapija i aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Udruga također provodi i projekte usmjerene mladim počiniteljima kaznenih djela koji svoju posebnu obvezu humanitarnog rada ispunjavaju uključeni u aktivnosti udruge gdje zajedno s mentorima i mladim volonterima pomažu u djeci i mladima s teškoćama u razvoju prilikom provedbe terapija pomoću konja. Poticanje volonterstva u zajednici još je jedan od stupova aktivnosti Udruge te je udruga također usmjerena i prema projektima koji promiču volonterske aktivnosti i višestruka je dobitnica Volonterskih nagrada.

Također, Udruga od početka svog djelovanja 1997. godine radi i na na promicanju sportsko-rekreativnog jahanja te uključivanja što većeg broja korisnik a u organizirane aktivnosti. Iza sebe ima uspješne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom. (sportaši Udruge „MOGU“ sudjelovali su i na Europskim i svjetskim prvenstvima te dvije paraolimpijade – Sydney 2000 i Atena 2004).

Udruga trenutno posjeduje 10 konja te objekte neophodne za provedbu redovnih aktivnosti udruge (zgrade, vježbaonicu, jahališta, štale i dr.) dok s Gradom Osijekom ima sklopljen ugovor o besplatnom korištenju zemljišta do 2033. godine. Udruga trenutno zapošljava 5 djelatnika od kojih su 2 licencirani voditelji jahanja pri Hrvatskom konjičkom savezu i Instruktori aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom, te ima oko 108 volontera i 266 članova.

Sve aktivnosti odvijaju se na zemljištu koje je Grad Osijek besplatno ustupio na korištenje udruzi čime uvelike doprinosi održivosti svih aktivnosti Udruge. No s obzirom kako je Udruga “MOGU” neprofitna organizacija, ona nema mogućnosti ostvariti vlastiti prihod neophodan za kontinuirani rad svih svojih terapijskih i sportsko-humanitarnih aktivnosti.

CILJ PROJEKTA

Udruga „MOGU“ posjeduje i jedno otvoreno jahalište, no ono nije natkriveno i odvijanje aktivnosti, njihova kvalitetna provedba te dinamika neprekidno ovise o vremenskim uvjetima.

Pored otvorenog jahališta, na prostoru Udruge već postoji postavljena konstrukcija hale namijenjene drugom (zatvorenom) jahalištu. Doniranim sredstvima otvoreno jahalište se prenamjenilo u poluzatvoreno te su se značajno promijenili uvjeti za svu djecu kojima su terapije neophodne. Ovaj sanacijski i adaptacijski projekt obuhvaćao je radove pripreme i adaptacije (pjeskarenje metalne konstrukcije, ojačavanje, premaz antikorozivnom bojom i dr.) te one krovopokrivačke čime je hala dobila dugo potreban krov i postala spremna za početak aktivnosti.

KONSTRUKCIJA PRIJE POČETKA PROJEKTA

KONSTRUKCIJA NAKON ADAPTACIJE I POSTAVLJANJE KROVA

 

Još projekata

Svi projekti

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više

Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, Zagreb

Projekt „Upalimo svijetlo kad se život gasi”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!