Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Osijek

Kupovina Neurofeedback uređaja

84.172,13

Vrijednost donacije

Donacija Neurofeedback uređaja u vrijednosti od 84.172,13 kn Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark iz Osijeka će uvelike pomoći u radu centra te terapiju navedenim uređajem uvesti u redovan rad sa štićenicima s mentalnim poteškoćama.

Centar za odgoj i obrazovanje „ Ivan Štark“ osnovan je još davne 1963. godine kao odgojno obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim utjecajnim teškoćama u razvoju. Centar polaze učenici s područja grada Osijeka, prigradskih naselja i područja Osječko-baranjske županije ali i okolnih mjesta i županija. Centar pruža široki spektar programa i aktivnosti kao što su:
– osnovnoškolski odgoj i obrazovanje učenika od 1. do 8. razreda s lakšim i drugim utjecajnim teškoćama u razvoju (autizam, Down sindrom, i dr. zdravstvene i motoričke teškoće),
– višestrukim teškoćama u razvoju od 7-21 godine
– poludnevni boravak za odrasle osobe
– rehabilitacijsko-terapijske aktivnosti
– te razne izvannastavne aktivnosti

Putem neurofeedback metode omogućava se dodatna suportivna mogućnost rehabilitacije osoba s neurorazvojnim poremećajima, ali i drugim poremećajima i stanjima kao što su ADHD, specifične teškoće učenja, moždani udar, traumatske ozljede glave, deficiti nastali nakon operacije mozga, refraktorni oblici epilepsije, kognitivne teškoće nastale starenjem, depresija, anksioznost, opsesivno-kompulzivni poremećaj, autizam i dr., i to kroz direktno izmjenjivanje električne aktivnosti u mozgu.
Temeljem ovih spoznaja i svjetskih istraživanja o rehabilitacijskim i odgojno-obrazovnim učincima primjene neurofeedback-a, Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark je odlučio aplicirati s projektom za nabavku Neurofeedback Set Bacis-Pro uređaja, osposobljavanje terapeuta za primjenu ove metode i time stvaranje mogućnosti za primjenu ove metode kod djece s teškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje \”Ivan Štark\” te djece i mladih s poremećajima u ponašanju Doma za odgoj djece i mladeži Osijek . Aktivnosti koje će se provoditi tijekom projekta bit će terapijska primjena neurofeedback aparata, kod obje populacije, evaluacija postignutih rezultata i zajedničke aktivnosti organiziranog vremena kroz koje će se vidjeti utjecaj neurofeedback terapije na pažnju, koncentraciju, pamćenje, motivaciju, sposobnost ostvarivanja primjerenih oblika ponašanja u socijalnim interakcijama koje potrebne i jednoj i drugoj populaciji u usvajanju odgojno-obrazovnih sadržaja i aktivnostima posjete javnim ustanovama (knjižnica, restoran, sportski tereni, trgovine).
Dugoročni i cilj je mogućnost pružanja usluge neurofeedback terapije svim korisnicima Centra Ivan Štark i Doma za djecu i mladež Osijek u situacijama pojave simptoma u okviru primarne teškoće, te primjena istog u situacijama promijenjenih okolnosti koje negativno utječu na funkcioniranje korisnika iz obje ustanove.

Galerija:

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!