15.08.2017.

Donirana sredstva za kupovinu drenažnog prsluka za petogodišnjeg Danijela

Petogodišnji Danijel iz Korođa boluje od cistične fibroze, drenažni prsluk nije na listi HZZO-a, a malom dječaku bi produžio život.

Osječanka Ružica Ivanek pokrenula je humanitarnu akciju za petogodišnjeg Danijela Rapčaka iz Korođa kraj Osijeka u nadi da će se prikupiti 108 tisuća kuna potrebnih za kupovinu drenažnog prsluka koji mu može produžiti život za desetak godina.

Mali Danijel boluje od vrlo teške bolesti, cistične fibroze, kod koje oboljeli preživljavaju puno kraće ukoliko osoba nema drenažni prsluk. Budući da je drenažni prsluk vrlo skup, a nije na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, navedena humanitarna akcija je jedini izlaz iz ove vrlo teške situacije.

Danijel je dosada operiran tri puta, prima doživotnu terapiju lijekovima, a na kontrole odlazi dva puta godišnje ako je stanje stabilno. Hranu ne smije konzumirati ako prije toga nije uzeo lijekove, jer mu je gušterača izvan funkcije. Zbog olakšavanja disanja, inhalira se nekoliko puta dnevno i mora strogo paziti da se ne prehladi. Drenažni prsluk bi uvelike olakšao sve dnevne aktivnosti malog Danijela.

Zaklada se financijskom donacija uključila u akciju i također poziva sve ljude koji mogu pomoći da se uključe i pomognu petogodišnjem Danijelu.

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!