13.09.2021.

Dan Zaklade Novo sutra i 20. rođendan PPD-a

Dan Zaklade Novo sutra - Dan odlične zabave, veselja i smijeha - Petrinja, Strossmayerovo šetalište, 18.rujna 11.00 - 14.00

Obilježavanje već tradicionalnog Dana Zaklade Novo sutra i proslava 20.rođendana PPD-a ove godine bit će u Petrinji. U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu tako će 18. rujna zavladati prava slavljenička atmosfera u kojoj će najviše uživati djeca i obitelji, ali i starije generacije. Sjajan edukativan i zabavni program koji počinje u 11 sati vodit će Doris Pinčić zajedno s Lukom Bulićem koji je za sve prisutne osmislio nagradni kviz. Kineziolog i poznati hrvatski trener Mario Mlinarić za djecu je pripremio pravi sportski izazov, a druženje u zelenoj oazi parka zaokružit će nastup ljubimice publike Mie Dimšić.

Osim toga, oko fontane samog parka bit će postavljena velika izložba na kojoj će javnost moći vidjeti radove svih onih učenika koji su se prijavili na natječaj Štedi, štedi jer energija puno vrijedi. Zadatak natječaja kojeg je PPD osmislio u suradnji s ekološkom udrugom Lijepa naša, bio je kroz zanimljive i duhovite poruke, slikom i crtežom ilustrirati savjete o energetskoj učinkovitosti, a prihvatilo ga je čak 65 osnovnih i srednjih škola.

Prvo plinarsko društvo u svibnju ove godine pokrenulo je i niz humanitarnih projekata koji će ove subote dobiti sretan epilog. U suradnji sa Zakladom Novo sutra pokrenut je humanitarni projekt za pomoć najugroženijoj skupini na području zahvaćenom potresom – djeci. Tako su za 53 osnovnoškolske i srednjoškolske djece s područja djelovanja tri Centra za socijalnu skrb – Siska, Petrinje i Gline te štićenike Dječjeg doma Vrbina iz Siska omogućili pomoć pri školovanju, razvoju i odrastanju dok god se dijete redovito školuje, besplatni odlazak na ljetovanje svake godine i polaganje vozačkog ispita. Također, učenici osnovnih škola bit će opskrbljeni informatičkom opremom, dok se je za učenike srednjih škola osigurana mjesečna stipendija kroz cijelu godinu. Na ovaj je hvalevrijedan način jedna od najvećih hrvatskih energetskih kompanija ušla u godinu u kojoj slavi obljetnicu, a koju će finalno proslaviti sa svima vama koji ove subote posjetite perivoj na glavnom trgu Petrinje.

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!