22.10.2019.

Obilježen 3.Dan Zaklade Novo sutra

Ovogodišnji Dan Zaklade okupio je najviše ljudi dosad. Osim zabave i smijeha te sportskih nadmetanja, predstavljeni su i projekti za 2019.godinu i promovirani su novi stipendisti zaklade.

Vukovar, 19. listopada 2019. – na Trgu Republike Hrvatske, održan je trći po redu Dan Zaklade Novo sutra. Mali ulični festival je prerastao u respektabilan događaj prepun pjesme i smijeha te dobre zabave. I ove godine tu su bili mađioničar, akrobati, VR setovi, simulatori vožnje, ali i brojni atraktivni napuhanci – kao što su električni bik, daska za surfanje, ninja poligon, koš i pikado.  Erupciju oduševljenja izazvao je najpoznatiji fitnes trener Mario Mlinarić koji je djeci i roditeljima ukazao na važnost zdrave prehrane i vježbanja pa je tako održao mini trening za djecu i njihove roditelje. Festival pjesme, smijeha i dobrih djela koncertom je zatvorila Maja Šuput, a program je fantastično vodila Doris Pinčić Rogoznica.

Osim zabavnog dijela festivala mogli smo vidjeti predstavljanje projekata koji će biti financirani u 2019.godini te promoviranje 13 novih stipendista Zaklade Novo sutra. Svake godine ukupan iznos donacija popne se iznad 1.000.000 kn i obuhvaća nekoliko projekata iz aktualne godine, novopromovirane stipendiste te stipendiste koji su svojim zalaganjem i odličnim uspjeh zaslužili produžavanje stipendije do kraja svog studija.

Najveći donirani iznos ove godine zaslužio je projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“ kojemu je nositelj Osnovna škola Nikole Andrića iz Vukovara sa svojim partnerima koje čine ostalih pet osnovnih škola grada Vukovara te dva dječja vrtića. Cilj projekta je opremiti sve sudionike projekta opremom pomoću koje će se moći detektirati darovita djeca kojoj će se omogućiti razvoj vještina u STEM područjima. Vrijednost ukupne donacije iznosi čak 300.000 kn.

 

Ovogodišnji stipendisti Zaklade Novo sutra

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Osijeka sa 152.000 kuna vrijednom donacijom, uredit će posebnu prostoriju u koju će smjestiti opremu za senzornu integraciju učenika s teškoćama u razvoju. Škola na dvije lokacije ima preko 500 učenika od kojih je oko 11% s teškoćama u razvoju, a status inkluzivne škole imaju već dugi niz godina.

Osim škola, dobitnik 50.000 kn vrijedne donacije je i Udruga Mali Zmaj iz Zagreba koja već dugi niz godina isključivo uz volonterski rad pokušava pronaći donatore za potrebitu djecu i obitelji. Njihov projekt „Mali Zmaj app“ prepoznala je Zaklada Novo sutra te će se donirani iznos iskoristiti za izgradnju aplikacije koja će olakšati proces pronalaska donatora za svako potrebito dijete.

Jedina samostalna škola za učenike s teškoćama u razvoju Josip Matoš kroz projekt „Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati“ dobit će donaciju od 50.000 kn za nabavku opreme za asistivnu tehnologiju točnije 6 setova opreme koji sadržavaju specijalni stol s utorom, specijalne stalke i držače za tablete te same tablete sa specijalnim software-om.

Galerija fotografija:

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!