HUMANITARNA UDRUGA „OD MENE ZA TEBE“

Rehabilitacijsko-edukativno senzorički park u Antunovcu

300.000,00

Vrijednost donacije

Rehabilitacijsko-edukativni senzorički park u Antunovcu koji se proteže na gotovo 5000 kvadrata namijenjen je djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima, ali i svoj ostaloj djeci. Vrijednost donacije iznosi 300.000,00 kn.

Rehabilitacijsko-edukativno senzorički park je namijenjen prvenstveno djeci s posebnim potrebama, ali i svoj ostaloj djeci i korisnicima koji dolaze u pratnji. Osim što provode vrijeme na zraku, boravkom u ovom perivoju djeca kroz igru uče i vježbaju motoriku, spretnost, ali i druge vještine, kao što je jačanje osjeta mirisa, opipa i vida te snalaženja u prostoru uz svladavanja panike (labirint).

Posjetitelji i korisnici će kroz mnoge radionice moći stjecati i nova znanja kao što su prepoznavanje biljaka, ptica i malih ekosustava koje susreću u okolnoj prirodi. Unutar perivoja smještene su i proizvodne površine: plastenici, povišene gredice i voćnjak, a sve je prilagođeno i korisnicima u kolicima. Perivoj je podijeljen u nekoliko fizički i vizualno odvojenih cjelina koje zajedno čine perivojni sklop – dječje igralište, adrenalinski park, labirint, uresni dio s tematskim gredicama, nadstrešnicama i objektom, voćnjak, povišene gredice i plastenici. Samoodrživost imanja povećana je i s dodatnim proizvodnim poljoprivrednim površinama na kojima će se uzgajati ekološki prihvatljivi poljoprivredni proizvodi. Cijeli perivoj na taj način prerasta u centar za stjecanje znanja i vještina uz poseban pristup igri, učenju i radu.

Prema riječima predsjednika udruge „Od mene za tebe“, Zorana Lackovića, završetak radova na parku predviđa se u lipnju 2018.godine. Jako se veselimo 🙂 

Još projekata

Svi projekti

OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“

Saznajte više

OSNOVNA ŠKOLA JOSIP MATOŠ, VUKOVAR

Projekt “Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati”

Saznajte više

UDRUGA MALI ZMAJ, ZAGREB

Projekt “Mali Zmaj app”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!