KLINIKA ZA INFEKTIVNE BOLESTI "DR.FRAN MIHALJEVIĆ"

Male ruke, velika djela: rendgen uređaj za bolnicu “Dr.Fran Mihaljević”

240.000,00 kn

Vrijednost donacije

Uspješno je završena humanitarna akcija Zaklade Novo sutra kojom je prikupljeno 240.000,00 kn za prijeko potrebni mobilni rendgen za dječji odjel Klinike za infektivne bolnice „Dr.Fran Mihaljević“.

Zaklada je organizirala humanitarnu akciju pod nazivom „Male ruke, velika djela“ kojom su se prikupljala sredstva za kupovinu mobilnog rendgen uređaja namijenjenog dječjem odjelu Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Nabavkom novog uređaja zamijenio se uređaj star 20 godina od kojega se svakog dana moglo očekivati otkazivanje poslušnosti.

Prigodna prodaja slika

Svoj doprinos humanitarnoj akciji dali su štićenici Udruge za sindrom Down – Zagreb i Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ iz Osijeka naslikavši 60 pravih umjetničkih djela koja su ponuđena na prodaju partnerima i prijateljima tvrtki koje su dio Enna grupe. Cijena pojedine slike bila je 4.000,00 kn, a štićenici udruga nisu krili oduševljenje što mogu svojom gestom pomoći drugoj djeci.

Osim kupnje mobilnog rendgen uređaja za Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, zaklada je financijskim sredstvima pomogla upravo udruge štićenika koji su naslikali slike koje su se prodavale u humanitarnoj akciji. Humanitarnu udrugu „Od mene za tebe“ iz Osijeka i Udrugu za sindrom Down – Zagreb s ukupnim iznosom od 500.000,00 kn koji će se ukoristiti za izgradnju RES parka u Antunovcu kraj Osijeka i za inkluziju djece sa down sindromom.

Neke od slika malih umjetnika

Velika završnica humanitarne akcije u Hotelu Westin u Zagrebu

Velika završnica humanitarne akcije održana je u Hotelu Westin u Zagrebu 8.prosinca 2016. godine na kojoj su bili prisutni svi sudionici humanitarne akcije a ujedno i partneri Enna grupe i Prvog plinarskog društva, također su bili prisutni predstavnici klinike „Dr. Fran Mihaljević“, prof.Alemka Markotić i prof. Goran Tesović kojima su članovi Upravnog vijeća Zaklade Novo sutra službeno uručili vaučer na iznos od 240.000,00 kn.

Fotogalerija:

 

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!