Kliničko bolnički centar Osijek

Ultrazvučni uređaj za Odjel dječje ortopedije KBC-a Osijek

76.025,00 kn

Vrijednost donacije

Nabavka ultrazvučnog uređaja za Odjel dječje ortopedije Zavoda za ortopediju Kliničkog bolničkog centra Osijek omogućit će zamjenu 18 godina starog uređaja koji je već duže vrijeme izvan funkcije zbog kvara.

Financijske poteškoće vezane za nabavku adekvatne i moderne medicinske opreme svakodnevnica su u svim bolnicama u Hrvatskoj pa tako i u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Upravo takva situacija stvara poteškoće na Zavodu za ortopediju jer je, zbog kvara UZV uređaja starog 18 godina, ambulanta za UZV patološkog dječjeg kuka i patologiju dječjeg lokomotornog sustava potpuno izvan funkcije. Potrebu navedene ambulante prepoznala je naša Zaklada te donirala sredstva za kupnju navedenog uređaja kako bi ambulanta nastavila s radom.

Ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić. dr.med., i Krunoslav Leko, dr.med., voditelj odjela dječje ortopedije

Dječja ortopedija je unutar Zavoda za ortopediju i ima tradiciju još od prošlog stoljeća, odnosno od osnivanja ortopedije u Osijeku davne 1933. godine. Od 1997. godine na Zavodu za ortopediju uvedena je UZV dijagnostika dječjih kukova, ali i ostalog lokomotornog sustava te je do 2012. godine provođen „screening“ UZV i klinički pregled dječjih kukova. Od tada se pa sve do unazad nekoliko mjeseci radi i ambulanta za patološki UZV dječjih kukova i liječenje razvojnog poremećaja zgloba kuka, koja je uz ostale ortopedske ambulante ugovorena s HZZO-om.

Tijekom protekle 2 godine u dječjoj ortopedskoj ambulanti učinjeno je oko 300 dijagnostičkih UZV pregleda patološki promijenjenih dječjih kukova te je prvim, kontrolnim ili konzilijarnim pregledima obrađeno 10.000 djece.

Vaučer o donaciji uručen je dr.med. Krunoslavu Leki na obilježavanju Dana Zaklade Novo sutra, 21. listopada u Vukovaru.

 

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!