Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece

Projekt “Trebam B da budem bolji”

190.000,00

Vrijednost donacije

Zaklada Novo sutra sa 190.000 kuna financira 23 vozačke dozvole B kategorije za mlade koji uskoro izlaze iz udomiteljske skrbi kako bi imali jednake uvjete pri zapošljavanju poput većine svojih vršnjaka

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, prva mreža udruga udomitelja djece u Hrvatskoj, neformalno utemeljena 2005., a službeno osnovana u srpnju 2008. Forum djeluje putem uspostavljanja mreže podrške, edukacija, aktivnosti zagovaranja, pružanja informacija, povezivanja i suradnje s udrugama udomitelja. Danas broje 14 članica, od čega 13 udruga udomitelja i Stelu Njemeček kao fizičku osobu, jednu od osnivačica Foruma. Svoj rad temelje na aktivnom uključivanju te osnaživanju djece, mladih i udomitelja, o čemu najbolje govore projekti u kojima sudjeluju.

 

Zaklada Novo sutra je prepoznala njihov rad te odobrila realizaciju projekta vrijednost 230.000,00 kn kroz koji će se omogućiti polaganje vozačkog ispita za 23 djece iz udomiteljskih obitelji.

– Prvenstveno smo gledali koje su potrebe naše djece. Uočili smo da im je veliki problem pri zapošljavanju to što nemaju položen vozački ispit. Tada smo osmislili projekt i krenuli u potragu za sponzorom. Više od godinu dana smo tražili, pisali i čekali da se nešto dogodi po tom pitanju. Konačno smo na internetu pronašli Zakladu Novo sutra te prijavili projekt „Trebam B da budem bolji“ – ispričala nam je dopredsjednica Foruma Claudia Juranić Klarić, dodajući kako je sigurna da je njihov projekt bio prepoznat po tome što će njegovom provedbom pogurati jednu čitavu generaciju mladih ljudi kojima je potrebna pomoć.  – Mnogi poslodavci uvjetuju da kandidati moraju imati položenu B kategoriju, a sada će naša djeca biti konkurentna. Zatim, otvara im se širi spektar zanimanja koje mogu obavljati (npr. dostavljači, komercijalisti, taksisti…) ili raditi part-time, te dodatno popuniti budžet. Možete zamisliti, ukoliko netko ostane bez posla u struci koliko će mu značiti ta vozačka dozvola.

U ovom projektu prijavljena su djeca koja zadovoljavaju uvjete da imaju najmanje 17 godina, da su sposobni i zdravi za polaganje vozačkog ispita te da su još uvijek u udomiteljskoj obitelji, za što su udomitelji trebali dostaviti dokaz. Tako je Udruga ZIPKA iz Varaždina prijavila 10, Udruga Međimurja i Udruga DAMDOM iz PGŽ-a po 4 kandidata, Udruga Zagrljaj iz Vukovara 3 te Udruge Osmjeh iz Đurđevca i Nada iz Ivanca po jednog kandidata. Sveukupno dvadeset i troje djece iz cijele Hrvatske dobilo je sjajnu priliku da polože vozački ispit

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!