OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“

300.000,00

Vrijednost donacije

Kroz projekt nabavit će se oprema vrijedna 300.000,00 kn kako bi se nastavne i izvannastavne aktivnosti iz kemije, fizike, matematike, informatike i tehničke kulture podigle na viši nivo.

Osnovna škola Nikole Andrića iz Vukovara broji 200-injak učenika koji su trenutno „podstanari“ kod OŠ Antun Bauer zbog obnove njihove matične škole koju su jedva dočekali. Ta izmještenost iz svojih učionica ih nije omela u inicijativi za boljim i novim sutra te su u svoj projekt uključili i ostalih 5 osnovnih škola te 2 vrtića kako bi se podizanje svijesti o STEM području proširilo na sve osnovnoškolce i vrtićarce grada Vukovara.

Partneri na projektu su:

  • OŠ Mitnica,
  • OŠ Siniše Glavaševića,
  • OŠ Dragutina Tadijanovića,
  • OŠ Antuna Bauera,
  • OŠ Blage Zadre
  • Dječji vrtić 1
  • Dječji vrtić 2

Učenici u osnovnim školama će imati mogućnost pohađanja dodatne nastave i izvannastavnih aktivnosti iz STEM područja. To je poseban oblik nastave za učenike koji pokazuju interes za dodatnim učenjem i istraživanjem u kemiji, fizici, biologiji, matematici, informatici i tehničkoj kulturi. Svih 6 osnovnih škola na području grada Vukovara ovim projektom će dobiti svu adekvatnu opremu koja će im omogućiti najsuvremeniji i najkvalitetniji rad, a koju do sada nisu imali tj. bili u mogućnosti nabaviti u sklopu redovnog financiranja. Oprema koja se planira nabaviti koristiti će se u STEM području i biti će korištena interaktivno i interdisciplinarno u svim oblicima dodatne nastave i izvannastavnim aktivnostima u osnovnim školama na području grada Vukovara.

 

 

Još projekata

Svi projekti

OSNOVNA ŠKOLA JOSIP MATOŠ, VUKOVAR

Projekt “Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati”

Saznajte više

UDRUGA MALI ZMAJ, ZAGREB

Projekt “Mali Zmaj app”

Saznajte više

OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA GAJA OSIJEK

Projekt “Senzorna soba”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!