Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, Zagreb

Projekt „Upalimo svijetlo kad se život gasi”

70.000,00

Vrijednost donacije

Iznos od 70.000,00 kn iskoristit će se za nabavku električnih romobila i bicikala kako bi volonteri udruge bili mobilniji za skrb svojim korisnicima

Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, Zagreb pruža podršku teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima te njihovim obiteljima na području grada Zagreba. Usluge su potpuno besplatne i dostupne svima kako bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja u ozračju ljubavi i pažnje. Usluge obuhvaćaju provođenje vremena s bolesnom osobom te pomoć obitelji (odlazak u trgovinu, po uputnice i sl.) u pravilu do dva sata tjedno, savjetovanje i posredovanje pri zdravstvenim i socijalnim službama, psihosocijalnu podršku, duhovnu podršku, podršku pri žalovanju te posudbu pomagala.

Volonteri Udruge pružaju podršku osobama koje pate od prirođenih bolesti, ovisne su o terapijama koje ih održavaju na životu i/ili o skrbi drugih, boluju od akutnih ili po život opasnih bolesti, pate od progresivnih kroničnih stanja, pate od kroničnih i za život ograničavajućih povreda uslijed nesreća ili drugih teških ozljeda te su u terminalnoj fazi bolesti.

Kroz projekt „Upalimo svijetlo kad se život gasi” koji financira Zaklada probavit će se 7 električnih romobila te 6 električnih bicikala visoke kvalitete ukupne vrijednosti 70.000,00 kn, kako bi volonteri bili mobilniji i lakše dostupni svojim korisnicima te kako bi se ostvarile uštede na troškovima goriva. Kao dodatni benefit može se navesti svakako lakši prolazak kroz gradsku gužvu i brži dolazak do korisnika usluga udruge.

 

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!