OSNOVNA ŠKOLA JOSIP MATOŠ, VUKOVAR

Projekt “Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati”

50.000,00

Vrijednost donacije

Cilj projekta je asistivnom tehnologijom omogućiti učenicima sa intelektualnim, motoričkim i govornim teškoćama izražavanje dnevnih osobnih potreba te olakšati komunikaciju sa svojim odgajateljima. Oprema koja će se omogućiti donacijom obuhvaća tablete, specijalne stolove te specijalne prilagodljive stalke za tablete, a vrijednost donacije je 50.000,00 kn

Osnovna škola Josipa Matoša u Vukovaru jedina je samostalna škola za učenike s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Škola broji 60 učenika a stručno osoblje škole ulaže velike napore kako bi komunikacija s djecom s intelektualnim, motoričkim i govornim teškoćama bila što lakša. Asistivna tehnologija daje mogućnosti učenicima izražavanje osobnih potreba na dnevnoj razini putem tableta i specijalnog software-a.  Kroz Projekt „Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati“ Zaklada Novo sutra će financirati nabavku 6 setova za asistivnu tehnologiju koji obuhvaćaju tablete, stolove i specijalne prilagodljive stalke i držače za tablete koji se mogu montirati i na stolove i na invalidska kolica.

Danas asistivna tehnologija koja podrazumijeva opremu ili sustav, pruža mogućnosti mnogima  s poteškoćama  da povećaju, održe ili poboljšaju svoje funkcionalne sposobnosti. Asistivna tehnologija i pomagala omogućavaju osobama koje ih koriste veći stupanj neovisnosti i samostalnosti, bogatiji i aktivniji život.

Predsjednik uprave PPD-a i osnivač zaklade g.Pavao Vujnovac sa štićenicima i djelatnicima Oš Josipa Matoša

 

 

Fotogalerija s obilježavanja Dana Zaklade Novo sutra:

Još projekata

Svi projekti

OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“

Saznajte više

UDRUGA MALI ZMAJ, ZAGREB

Projekt “Mali Zmaj app”

Saznajte više

OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA GAJA OSIJEK

Projekt “Senzorna soba”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!