OSNOVNA ŠKOLA JOSIP MATOŠ, VUKOVAR

Projekt “Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati”

50.000,00

Vrijednost donacije

Cilj projekta je asistivnom tehnologijom omogućiti učenicima sa intelektualnim, motoričkim i govornim teškoćama izražavanje dnevnih osobnih potreba te olakšati komunikaciju sa svojim odgajateljima. Oprema koja će se omogućiti donacijom obuhvaća tablete, specijalne stolove te specijalne prilagodljive stalke za tablete, a vrijednost donacije je 50.000,00 kn

Osnovna škola Josipa Matoša u Vukovaru jedina je samostalna škola za učenike s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Škola broji 60 učenika a stručno osoblje škole ulaže velike napore kako bi komunikacija s djecom s intelektualnim, motoričkim i govornim teškoćama bila što lakša. Asistivna tehnologija daje mogućnosti učenicima izražavanje osobnih potreba na dnevnoj razini putem tableta i specijalnog software-a.  Kroz Projekt „Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati“ Zaklada Novo sutra će financirati nabavku 6 setova za asistivnu tehnologiju koji obuhvaćaju tablete, stolove i specijalne prilagodljive stalke i držače za tablete koji se mogu montirati i na stolove i na invalidska kolica.

Danas asistivna tehnologija koja podrazumijeva opremu ili sustav, pruža mogućnosti mnogima  s poteškoćama  da povećaju, održe ili poboljšaju svoje funkcionalne sposobnosti. Asistivna tehnologija i pomagala omogućavaju osobama koje ih koriste veći stupanj neovisnosti i samostalnosti, bogatiji i aktivniji život.

Predsjednik uprave PPD-a i osnivač zaklade g.Pavao Vujnovac sa štićenicima i djelatnicima Oš Josipa Matoša

 

 

Fotogalerija s obilježavanja Dana Zaklade Novo sutra:

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!