Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

40.000,00

Vrijednost donacije

Donacija od 40.000,00 iskoristit će se za nabavku instrumenata za tamburaški sastav te ostala pomagala poput stalaka za note, štimera, žice za instrumente i td.

KUD „KOLO“ djeluje isključivo u oblasti kulturno-umjetničkih djelatnosti, posebice na očuvanju izvorne tradicijske glazbe, pjesama, plesova, običaja i narodne nošnje svoga kraja, odnosno Srijema i Slavonije.

Sustavno uništavanje tradicijske kulture hrvatskog naroda u Srijemu u novijoj povijesti, dovelo je gotovo do potpunog uništenja kulturnog identiteta ovog kraja. Upravo iz spomenutog razloga odlučili su se na očuvanje i izvođenje izvornih običaja koji gotovo izumiru s našeg prostora.

Tri godine društvo redovno posjećuje osnovne škole i okuplja mladu djecu i kako bi ih zainteresirao za kulturu i tradiciju, obogatio, odnosno razvio njihove kvalitete, kreativnost. Trenutno imaju mladu plesnu skupinu od 25 djece i 6 mladih tamburaša koje pokušavaju animirati i zainteresirati da što duže budu aktivni kako bi do kraja ponijeli sa sobom bogato znanje i kvalitete koje su ugradili u njih kao osobe.

Mladi tamburaši su dijelom učenici glazbene škole koji su se priključili društvu kako bi naučili nešto novo/drugačije iz područja tradicijskog sviranja. Najveća potreba da bi ovaj projekt bio održiv je kupovina glazbenih instrumenata, ostalih pomagala za učenje (stalci za note/štimeri/žice za instrumente/trzalice….) i narodne nošnje primjerene njihovom uzrastu.

Zaklada Novo sutra je donacijom od 40.000,00 kn za potrebe novih instrumenata i pomagala potpuno zadovoljila potrebe ovog projekta te omogućila nastavak njihove misije, a to je svakako podizanje svijesti o potrebi čuvanja tradicije.

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više

Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, Zagreb

Projekt „Upalimo svijetlo kad se život gasi”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!