Tehnička škola Nikola Tesla iz Vukovara

Opremanje elektroničko-robotičkog kabineta tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara

240.000,00 kn

Vrijednost donacije

Donacijom Zaklade Novo sutra u vrijednosti 240.000,00 kn, škola će dobiti jedan od najmodernijih elektroničko-robotičkih kabineta u regiji čime će učenici dobiti priliku upoznati se s posljednjim krikom novih tehnologija i stjecati sva potrebna znanja kako bi u budućnosti bili potpuno spremni za tržište rada.

Tehnička škola Nikole Tesle iz Vukovara posljednjih je nekoliko godina intenzivirala nastojanja da učenike, i mlade vukovarskog područja približi novim tehnologijama kako bi razvili strast i zanimanje prema istima te im na taj način omogućili da spremni uđu u utrku s brzim razvojem tehnologije.

Voditelji kabineta, profesori Ivanković i Konjević, redovnim raspoloživim sredstvima nisu mogli pratiti zahtjevne trendove napretka tehnologije čime su učenici te škole bili zakinuti za stjecanje novih znanja iz područja elektronike, robotike i automatizacije. Iako s vrlo skromnim sredstvima za rad, profesori su učenike uspjeli motivirati i zainteresirati za navedeno područje što dokazuju njihovi brojni projekti i inovacije poput pametnog zrcala, LED stola, robotskog nogometa, robota Nike i mnogih drugih. Eksponati su se mogli i uživo vidjeti na obilježavanju Dana Zaklade Novo sutra, održanog 21. listopada 2017. u Vukovaru.

Donacijom Zaklade Novo sutra vrijednosti 240.000,00 kn škola će dobiti jedan od najmodernijih elektroničko-robotičkih kabineta u regiji čime će učenici dobiti priliku upoznati se s zadnjim krikom novih tehnologija i stjecati sva potrebna znanja kako bi u budućnosti bili potpuno spremni za tržište rada.

Osnivač Zaklade Novo sutra i vlasnik Enna grupe i Prvog plinarskog društva sa ravnateljem i profesorima tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara

Ovim projektom, ne samo da će škola dobiti jedan od najmodernijih kabineta, nego će i sve osnovne škole grada Vukovara dobiti po 5 elektroničko-robotičkih starter setova koji su namijenjeni uvođenju učenika u svijet elektronike, robotike, automatizacije i programiranja. U projektu sudjeluje 6 vukovarskih škola: Osnovna škola Siniše Glavaševića, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Osnovna škola Mitnica, Osnovna škola Nikole Andrića, Osnovna škola Blage Zadre i Osnovna škola Antuna Bauera. Osim starter setova osnovne škole će dobiti i pomoć profesora Ivankovića i Konjevića u radu s navedenim elektroničkim setovima i laboratorijskim vježbama.

U Zakladi smo uvjereni da će ova donacija uvelike pridonijeti da se aktivnost profesora i učenika Tehničke Škole Nikola Tesla podigne na još viši nivo te da je ovo tek početak u produciranju inovacija i izuma.

Profesori i učenici tehničke škole su na obilježavanju Dana Zaklade Zaklade izložili svoje eksponate na Trgu Hrvatske Republike u Vukovaru, a ravnatelju škole prof. Lukiću dodijeljen je vaučer o vrijednoj donaciji.

 

Još projekata

Svi projekti

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "MOGU" Osijek

Projekt “Natkriveno jahalište”

Saznajte više

Kulturno umjetničko društvo "Kolo", Vukovar

Projekt “Djeco, čuvajte tradiciju!”

Saznajte više

Društvo multipleskleroze Brodsko-posavske županije / Radio 92FM

Projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!