Tehnička škola Nikola Tesla iz Vukovara

Opremanje elektroničko-robotičkog kabineta tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara

240.000,00 kn

Vrijednost donacije

Donacijom Zaklade Novo sutra u vrijednosti 240.000,00 kn, škola će dobiti jedan od najmodernijih elektroničko-robotičkih kabineta u regiji čime će učenici dobiti priliku upoznati se s posljednjim krikom novih tehnologija i stjecati sva potrebna znanja kako bi u budućnosti bili potpuno spremni za tržište rada.

Tehnička škola Nikole Tesle iz Vukovara posljednjih je nekoliko godina intenzivirala nastojanja da učenike, i mlade vukovarskog područja približi novim tehnologijama kako bi razvili strast i zanimanje prema istima te im na taj način omogućili da spremni uđu u utrku s brzim razvojem tehnologije.

Voditelji kabineta, profesori Ivanković i Konjević, redovnim raspoloživim sredstvima nisu mogli pratiti zahtjevne trendove napretka tehnologije čime su učenici te škole bili zakinuti za stjecanje novih znanja iz područja elektronike, robotike i automatizacije. Iako s vrlo skromnim sredstvima za rad, profesori su učenike uspjeli motivirati i zainteresirati za navedeno područje što dokazuju njihovi brojni projekti i inovacije poput pametnog zrcala, LED stola, robotskog nogometa, robota Nike i mnogih drugih. Eksponati su se mogli i uživo vidjeti na obilježavanju Dana Zaklade Novo sutra, održanog 21. listopada 2017. u Vukovaru.

Donacijom Zaklade Novo sutra vrijednosti 240.000,00 kn škola će dobiti jedan od najmodernijih elektroničko-robotičkih kabineta u regiji čime će učenici dobiti priliku upoznati se s zadnjim krikom novih tehnologija i stjecati sva potrebna znanja kako bi u budućnosti bili potpuno spremni za tržište rada.

Osnivač Zaklade Novo sutra i vlasnik Enna grupe i Prvog plinarskog društva sa ravnateljem i profesorima tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara

Ovim projektom, ne samo da će škola dobiti jedan od najmodernijih kabineta, nego će i sve osnovne škole grada Vukovara dobiti po 5 elektroničko-robotičkih starter setova koji su namijenjeni uvođenju učenika u svijet elektronike, robotike, automatizacije i programiranja. U projektu sudjeluje 6 vukovarskih škola: Osnovna škola Siniše Glavaševića, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Osnovna škola Mitnica, Osnovna škola Nikole Andrića, Osnovna škola Blage Zadre i Osnovna škola Antuna Bauera. Osim starter setova osnovne škole će dobiti i pomoć profesora Ivankovića i Konjevića u radu s navedenim elektroničkim setovima i laboratorijskim vježbama.

U Zakladi smo uvjereni da će ova donacija uvelike pridonijeti da se aktivnost profesora i učenika Tehničke Škole Nikola Tesla podigne na još viši nivo te da je ovo tek početak u produciranju inovacija i izuma.

Profesori i učenici tehničke škole su na obilježavanju Dana Zaklade Zaklade izložili svoje eksponate na Trgu Hrvatske Republike u Vukovaru, a ravnatelju škole prof. Lukiću dodijeljen je vaučer o vrijednoj donaciji.

 

Još projekata

Svi projekti

OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“

Saznajte više

OSNOVNA ŠKOLA JOSIP MATOŠ, VUKOVAR

Projekt “Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati”

Saznajte više

UDRUGA MALI ZMAJ, ZAGREB

Projekt “Mali Zmaj app”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!