Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Osijek

Kupovina Neurofeedback uređaja

84.172,13

Vrijednost donacije

Donacija Neurofeedback uređaja u vrijednosti od 84.172,13 kn Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark iz Osijeka će uvelike pomoći u radu centra te terapiju navedenim uređajem uvesti u redovan rad sa štićenicima s mentalnim poteškoćama.

Centar za odgoj i obrazovanje „ Ivan Štark“ osnovan je još davne 1963. godine kao odgojno obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim utjecajnim teškoćama u razvoju. Centar polaze učenici s područja grada Osijeka, prigradskih naselja i područja Osječko-baranjske županije ali i okolnih mjesta i županija. Centar pruža široki spektar programa i aktivnosti kao što su:
– osnovnoškolski odgoj i obrazovanje učenika od 1. do 8. razreda s lakšim i drugim utjecajnim teškoćama u razvoju (autizam, Down sindrom, i dr. zdravstvene i motoričke teškoće),
– višestrukim teškoćama u razvoju od 7-21 godine
– poludnevni boravak za odrasle osobe
– rehabilitacijsko-terapijske aktivnosti
– te razne izvannastavne aktivnosti

Putem neurofeedback metode omogućava se dodatna suportivna mogućnost rehabilitacije osoba s neurorazvojnim poremećajima, ali i drugim poremećajima i stanjima kao što su ADHD, specifične teškoće učenja, moždani udar, traumatske ozljede glave, deficiti nastali nakon operacije mozga, refraktorni oblici epilepsije, kognitivne teškoće nastale starenjem, depresija, anksioznost, opsesivno-kompulzivni poremećaj, autizam i dr., i to kroz direktno izmjenjivanje električne aktivnosti u mozgu.
Temeljem ovih spoznaja i svjetskih istraživanja o rehabilitacijskim i odgojno-obrazovnim učincima primjene neurofeedback-a, Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark je odlučio aplicirati s projektom za nabavku Neurofeedback Set Bacis-Pro uređaja, osposobljavanje terapeuta za primjenu ove metode i time stvaranje mogućnosti za primjenu ove metode kod djece s teškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje \”Ivan Štark\” te djece i mladih s poremećajima u ponašanju Doma za odgoj djece i mladeži Osijek . Aktivnosti koje će se provoditi tijekom projekta bit će terapijska primjena neurofeedback aparata, kod obje populacije, evaluacija postignutih rezultata i zajedničke aktivnosti organiziranog vremena kroz koje će se vidjeti utjecaj neurofeedback terapije na pažnju, koncentraciju, pamćenje, motivaciju, sposobnost ostvarivanja primjerenih oblika ponašanja u socijalnim interakcijama koje potrebne i jednoj i drugoj populaciji u usvajanju odgojno-obrazovnih sadržaja i aktivnostima posjete javnim ustanovama (knjižnica, restoran, sportski tereni, trgovine).
Dugoročni i cilj je mogućnost pružanja usluge neurofeedback terapije svim korisnicima Centra Ivan Štark i Doma za djecu i mladež Osijek u situacijama pojave simptoma u okviru primarne teškoće, te primjena istog u situacijama promijenjenih okolnosti koje negativno utječu na funkcioniranje korisnika iz obje ustanove.

Galerija:

Još projekata

Svi projekti

OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Projekt „Znanost zasadi, budućnost gradi – STEM labosi“

Saznajte više

OSNOVNA ŠKOLA JOSIP MATOŠ, VUKOVAR

Projekt “Ne mogu vam reći, ali mogu vam pokazati”

Saznajte više

UDRUGA MALI ZMAJ, ZAGREB

Projekt “Mali Zmaj app”

Saznajte više
Svi projekti

Pretplatite se na newsletter

Prvi saznajte sve o nadolazećim projektima Zaklade. Pretplatite se na naš newsletter i uvijek budite u toku!